Inima noastră este un mușchi gol. Prin contractarea acestui mușchi, numit și bătăi de inimă, sângele este pompat din inimă în circulație și sângele este returnat în camerele inimii prin relaxare musculară. Pentru ca acest mușchi să se contracteze, acesta primește un impuls electric de deasupra inimii, un loc numit nodul sinusal.
În general, nodul sinusal dă inima noastră o ordine de ritm medie de la 60 la 80 ori pe minut, astfel încât mușchiul cardiac contractează de la 60 la 80 ori, pompând sânge în circulația noastră. Mierea celulelor musculare cardiace poate genera impulsuri electrice într-un mod coordonat în condiții normale, aceste impulsuri electrice sunt înregistrate atunci când facem o electrocardiogramă.
Când apar anumite boli sau leziuni ale inimii, în aceste celule poate fi declanșat un haos electric, generând impulsuri electrice într-un mod dezordonat, pe care îl numim ventriculare. Aceste boli de inima pot fi congenitale sau daune datorate atacurilor de inima, un impact puternic asupra pieptului ... etc.