Ce este un stop cardiac

Stopul cardiac sau fibrilația ventriculară

Inima (Cordul)

Inima noastră este un mușchi gol. Prin contractarea acestui mușchi, numit și bătăi de inimă, sângele este pompat din inimă în circulație și sângele este returnat în camerele inimii prin relaxare musculară. Pentru ca acest mușchi să se contracteze, acesta primește un impuls electric de deasupra inimii, un loc numit nodul sinusal.

În general, nodul sinusal dă inima noastră o ordine de ritm medie de la 60 la 80 ori pe minut, astfel încât mușchiul cardiac contractează de la 60 la 80 ori, pompând sânge în circulația noastră. Mierea celulelor musculare cardiace poate genera impulsuri electrice într-un mod coordonat în condiții normale, aceste impulsuri electrice sunt înregistrate atunci când facem o electrocardiogramă.


Când apar anumite boli sau leziuni ale inimii, în aceste celule poate fi declanșat un haos electric, generând impulsuri electrice într-un mod dezordonat, pe care îl numim ventriculare. Aceste boli de inima pot fi congenitale sau daune datorate atacurilor de inima, un impact puternic asupra pieptului ... etc.

Fibrilație ventriculară, stop cardiac și defibrilator

Fibrilația ventriculară face ca mușchiul inimii să nu se contracteze în mod corespunzător. Nu există sânge în vasele de sânge și, prin urmare, nu ajunge sânge în creier. După câteva secunde, pacientul este complet inconștient și moare câteva minute mai târziu, dacă nu este reînviat imediat.

Pentru a pune capăt acestui haos electric, este necesară o creștere scurtă și puternică pentru a „tăcerea” aproape toate celulele. Pentru a face acest lucru, conectați electrozii defibrilator pacientului și dacă dispozitivul o indică, este apăsat un buton pentru a da șocul electric. Ca rezultat, nodul sinusal are din nou șansa de a transmite impulsuri normale, restabilind ordinea electrică.

Defibrilarea

Defibrilarea este un șoc electric furnizat inimii, conceput pentru a pune capăt unei aritmii sau a unui stop cardiac care poate pune viața în pericol. Defibrilatorul extern automat (AED) este un dispozitiv capabil să detecteze automat un ritm cardiac care necesită un șoc.


Device 2

Device 2