Soluția găsită

Pasul 1 - în desfășurare

Vizibilitate mediu online

Pasul 2

Monitorizare acces defibrilator

Implementarea unui dispozitiv IoT ce monitorizează accesul la defibrilator. Un contact magnetic va declanșa o alarmă silențioasă, anunțând personalul compotent și poliția locală, că una dintre locațiile defibrilatoarelor a fost deschisă.

Alertare organele de supraveghiere

Implementarea unui sistem de alertare (notificare) vizuală - tip semafor sau SMS pentru organele de supraveghiere (paznici, poliție locală sau administratori)

Pasul 3

Monitorizare locație defibrilator

Implementarea unui dispozitiv IoT ce monitorizează locația GPS în timp real a defibrilatorului. Un senzor giroscopic va identifica intenția de utilizare a defibrilatorului și va transmite în timp real loacatia GPS a acestuia către salvatori. O alarmă se va declanșa și va anunță cel mai aporpiat echipaj de poliție și de salvare.

Alertare organele de intervenție

Implementarea unui sistem de alertare (notificare) vizuală - tip semafor sau apelare directă pentru organele de intervenție (ambulanțe, poliție locală sau echipe de salvare).

Pasul 4

Integrarea cu sisteme SMART

Integrarea platformei cu sisteme inteligente precum Platforma de coordonare a traficului auto (semaforizare) și cu platforma MAI, pentru a facilita accesul cât mai rapid în caz de intervenție. Astfel, echipajul ce vine în ajutor va beneficia de un "CULUAR VERDE" creeat pentru a scurtă timpii pierduți în trafic. Astfel semafoarele de pe linia autobuzelor vor prelungi culoarea verde în funcție de locația GPS a ambulanței, autobuzele vor staționa în prima stație disponibilă, iar platfromele de orientare GPS Waze sau Google Mpas vor redirecționa participanții la trafic pe alte rute pentru a facilita intervenția.

Integrarea defibrilatorului mobil

Implementarea soluției de defibrilator mobil prin integrarea și coordonarea unor drone (dispuse să care un echipament) ce pot deservi cetățenii , atunci când este nevoie de intervenție rapidă.