Parcursul proiectului

15 Ferbuarie 2018
acu 5 ani

Apel voluntariat

A fost lansat un email prin care se căutau voluntari pentru echipa de prim ajutor în cadrul companiei în care lucrăm.
acu 5 ani

Participare cursuri de prim ajutor

Fiind parte din echipa dedicată acordării primului ajutor am urmat cursurile ținute de Andrei Mureșan - trainer ERC.
acu 5 ani

Discuții soluții intervenție rapidă

Au urmat o serie de discuții interne cu legătură la intervenția rapidă în caz de pericol. S-a depistat o problema la accesul la defibrilatoare și anume faptul că la o posibilă utilizare, nimeni nu avea habar de acțiune sau de locația unde se utilizează.
acu 5 ani

Discuții soluții tehnice

Am prezentat o posibilă soluție tehnică și anume impementarea unui dispozitiv electronic, care anunță echipa responsabilă cu primul ajutor , ori de câte ori se va deschide cutia pentru a avea acces la defibrilator.
acu 5 ani

Prototipare proiect SMS Alert

S-au dezvoltat 3 sisteme prototip și am încercat să găsim cea mai bună soluție, cea mai ieftină, de dimensiuni cât mai mici.
acu 5 ani

Testare proiect SMS Alert

În cadrul testelor am observat că în avertizarea de tip SMS ajungea la toată echipa formată din 30 de oameni în maxim 35 de secunde.
acu 5 ani

Provocare monitorizare locației GPS

Implementarea unui sistem de monitorizare a locației GPS pentru fiecare defibrilator nu a fost posibilă, fiind limitați din punct de vedere tehnic. Din păcate proiectul a rămas la stadiu de prototip și nu a mai fost implementat.
13 Ianurie 2022
acum câteva luni

Testare soluție tehnică Nordic Thingy:91

Am participat la o întrecere globală în cadrul "Electro Maker" în care trebuia să găsim soluții la problemele planetei, folosind un device nou pe piață : Nordic Thingy:91.
acum câteva zile

Implementare și dezvoltare soluție defibrilatoare

În cadrul Hackathlonului SustainableCity Hack, am decis să dezvoltăm o platforma care să rezolve problema timpilor de intervenție în caz de urgență, monitorizarea spațiilor dedicate defibrilatoarelor, dar și vizibilitatea acestora în mediul online.
prezent

Apel spirit civic

Lansăm un apel civic pentru cei care doresc să ajute la implementarea acetui proiect, prin implementarea sistemelor de monitorizare și digitalizarea a rețelei de defibrilatoare. Momentan "Pasul 1" se află în curs de implementare : strângem date despre locațiile, modelele și informațiile folositoare cu referire la toate defibrilatoarele din țară. Oricine poate ajuta print-un email trimis la adresa contact@bunulsamaritean.ro dacă dețin informații folositoare.
viitor

Implementarea sistemelor de monitorizare

După digitalizarea locațiilor, vom trece la implementarea sistemelor de monitorizare a locațiilor unde se află defibrilatoarele. În cadrul acestei etape se va construi și un sistem de avertizare pentru organele de supraveghere a rețelei de defibrilatoare.
viitor

Implementarea sistemelor SMART/TRAFIC/DEFIBRILATOR MOBIL

Dezvoltarea și integrarea unor sisteme de monitorizare a mișcării și a locației GPS, pentru a oferi informații de interes echipelor de intervenție. În cadrul acestei etape se va construi și un sistem de alarmare pentru organele de intervenție în cazul în care se folosește un defibrilator. Tot în acest pas se va încerca integrarea și folosirea informațiilor pentru a scurtă timpii de inteventie, implementarea "CULUARULUI VERDE", devierea traficului pentru platformele de orientare de tip WAZE sau GOOGLE MAPS. Un plus de valoare ar însemna și prin implementarea unui sistem de defibrilator mobil, pus la dispoziția cetățenilor de drone speciale.